Gmail lansează o funcție de trimitere programată a email-urilor

Gmail lansează o funcție de trimitere programată a email-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 apr 2019

Fără a fi vorba de o glumă, Google a anunțat pe 1 aprilie o nouă facilitate pentru serviciul său de email, care permite programarea trimiterii unui mesaj la o oră ulterioară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu ocazia împlinirii a 15 ani, Gmail lansează o funcție de programare a mesajelor și primește update-uri pentru funcția Smart Compose, cea care folosește învățarea mecanică pentru a completa automat email-urile.

Programarea trimiterii permite utilizatorului să aleagă o oră ulterioară de expediere a email-urilor, în caz că, dintr-un motiv sau altul, ora la care termină de compus un mail nu este potrivită trimiterea acestuia.

Opțiunea este integrată în butonul Send, care va avea o săgeată în dreapta lui. Apăsând săgeata, se obține acces la noua funcție “Schedule send”. Apoi, nu trebuie decât să se aleagă data și ora la care să se realizeze expedierea.

Facebook vrea să creeze o secțiune specială pentru “știrile de calitate” CITEȘTE ȘI Facebook vrea să creeze o secțiune specială pentru “știrile de calitate”

Cu aceeași ocazie, Google a anunțat câteva îmbunătățiri pentru funcția pe bază de AI, Smart Compose. Aceasta va învăța și va folosi acum formulele de salut preferate de utilizatori pentru a începe un mesaj.

O altă noutate este că Smart Compose va putea acum să sugereze subiectul email-ului în funcție de conținutului mesajului. Rămâne de văzut și cât de bine vor fi alese astfel subiectele, în funcție de cât de bine înțelege AI-ul conținutului mesajelor.

Smart Compose a devenit acum disponibil pe toate telefoanele cu Android și va ajunge în curând și pe iOS. De asemenea, aceasta este acum disponibilă în patru limbi noi, alături de engleză: franceză, italiană, spaniolă și portugheză.

Gmail a aniversat pe 1 aprilie 15 ani de existență. Pe 1 aprilie 2014, Google lansa sub formă de test un serviciu de email care oferea 1 GB spațiu de stocare - un spațiu imens la vremea respectivă comparativ cu cei 2 MB pe care îi oferea Hotmail sau 4 MB disponibili pe Yahoo! Mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
google
mail