Gmail suportă de astăzi extensii native, o funcționalitate dedicată utilizatorilor de business

Gmail suportă de astăzi extensii native, o funcționalitate dedicată utilizatorilor de business
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 oct 2017

Google anunță că, începând de astăzi, clientul său de mail, Gmail, suportă extensii native.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Promis încă din urmă cu un an, suportul pentru extensii native va permite utilizatorilor Gmail să extindă funcționalitatea clientului de mail dezvoltat Google cu diverse facilități punctuale activate în urma instalării extensiilor.

La momentul lansării, doar un număr limitat de servicii oferă extensii pentru Gmail, printre care Asana, Trello, DialPad și Intuit QuickBooks. Este, însă, de așteptat ca numărul acestora să crească semnificativ în următoarele luni.

Extensiile pentru Gmail funcționează cross-platform, fiind disponibile atât pe versiunea web, cât și pentru aplicația de Android. Deocamdată, nu este suportat sistemul iOS, al celor de la Apple, iar Google nu a anunțat un termen în acest sens.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Suportul cross-platform înseamnă că indiferent pe ce platformă este instalată, o extensie va fi disponibilă pe toate platformele (cu excepția iOS). În altă ordine de idei, o extensie instalată pe versiune de browser a Gmail va funcționa și în cadrul aplicației de smartphone.

Este așteptat ca, prin intermediul acestor extensii native, funcționalitatea Gmail să crească semnificativ, fiecare utilizator și fiecare companie putând instala strict funcțiile de care au nevoie.

Gmail va putea fi folosit pentru o gamă largă de funcții pe care nu le suportă în mod normal, de la coordonarea și comunicare în cadrul echipelor de lucru, până la crearea și trimiterea de newslettere la baze mari de clienți.

De asemenea, este de așteptat ca multe dintre aceste extensii să fie disponibile contracost.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
google