Google a descoperit mai multe probleme de securitate la iPhone

Google a descoperit mai multe probleme de securitate la iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2019

Vulnerabilitățile identificate de experții companiei au fost comunicate Apple, însă producătorul iPhone-ului nu le-a rezolvat pe toate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doi specialiști în securitate cibernetică de la Google Project Zero, Natalie Silvanovich și Samuel Groß, au descoperit nu mai puțin 6 vulnerabilități importante ale sistemului de operare iOS.

Google Project Zero se ocupă, printre altele, cu testarea celor mai importante produse software și servicii web, astfel că nu este ceva neobișnuit că angajații Google să anunțe altă companie că are probleme de securitate.

Dintre cele 6 vulnerabilități, Apple a reparat 5 prin intermediul update-ului de iOS cu numărul 12.4 lansat săptămâna trecută.

Apple suspendă ascultarea înregistrărilor făcute de Siri CITEȘTE ȘI Apple suspendă ascultarea înregistrărilor făcute de Siri

Toate vulnerabilitățile pot fi folosite remote, fără a fi necesar ca posesorul telefonului sau tabletei să întreprindă vreo acțiune. 4 dintre acestea presupun simpla trimitere prin iMessage a unui mesaj formatat într-un anumit fel.

Codul malițios este executat la simpla afișare a mesajului recepționat, fără ca utilizatorul să știe ce se întâmplă și de ce.

Detaliile despre cea de-a șasea problemă nu au fost făcute publice, deoarece aceasta încă nu a fost reparată de Apple și ar expune și mai mult utilizatorii.

Acest gen exploit-uri, pe cât de periculoase, pe atât de valoroase se dovedesc pentru cei care le descoperă, dacă aceștia au intenția să le vândă. Firmele care produc instrumente de supraveghere și organizațiile guvernamentale specializate plătesc și milioane de dolari pentru ele.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
ios
iphone
ipad