Google a dezactivat protocolul RCS pe smartphone-urile rootate

Google a dezactivat protocolul RCS pe smartphone-urile rootate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2024

Fără vreun avertisment prealabil, Google a oprit comunicarea RCS pe telefoane cu Android care au fost rootate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rootarea este procesul prin care se deblochează privilegiile de acces ale sistemului de operare Android, permițând utilizatorilor să realizeze acțiuni sau să instaleze instrumente care nu ar fi putut fi rulate altfel.

În ultimele săptămâni, utilizatorii smartphone-urilor cu Android rootate s-au plâns de faptul că nu mai pot comunica prin intermediul protocolului RCS.

Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri pliabile în iulie CITEȘTE ȘI Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri pliabile în iulie

Într-un final, Google a recunoscut să a blocat acest protocol strict pe smartphone-urile rootate și spune că a făcut acest lucru din considerente de securitate.

Reprezentanții companiei spun că măsurile de securitate ale protocolului RCS nu pot funcționa de dispozitivele rootate și că există riscul escaladării abuzurilor și spam-ului prin Google Messages.

Există și alte categorii de aplicații care încetează să funcționeze după rootare, precum cele de plăți. Însă, spre deosebire de Google, acestea avertizează înainte utilizatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
android
rcs