Spotify lansează un nou abonament

Spotify lansează un nou abonament
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2024

Pentru 10 dolari pe lună, cei care folosesc versiunea gratuită a serviciului de streaming pot dobândi acces limitat la cărți în format electronic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Spotify a lansat un abonament special pentru cel mai nou tip de conținut al companiei. Acesta permite utilizatorilor să plătească doar pentru cărțile electronice, nu și pentru muzică sau podcast-uri.

Numit Audiobooks Access Tier, acesta este disponibil în Statele Unite, unde, pentru 10 dolari pe lună, utilizatori pot asculta cărți electronice timp de 15 ore pe lună.

Inteligența artificială are un impact uriaș și asupra mediului înconjurător CITEȘTE ȘI Inteligența artificială are un impact uriaș și asupra mediului înconjurător

Cei care aleg noul abonament, vor putea folosi în paralel versiunea gratuită a serviciului în cazul muzicii și podcast-urilor, unde vor beneficia de un set limitat de funcții, iar audiția este întreruptă de reclame,

Noul abonament este doar cu un dolar pe lună mai ieftin decât planul individual, care oferă acces nelimitat la podcast-uri și muzică. Ideea companiei este aceea de a vinde acces la cărți electronice celor care nu sunt foarte interesați de muzică și podcast-uri.

Spotify încearcă astfel să concureze mai bine cu liderul pieței, Audible, deținut de Amazon. În cazul acestuia din urmă, utilizatorii plătesc 15 dolari pe lună, în schimbul cărora primesc un credit care le permite să cumpere o carte.

Spotify spune că noul abonament a fost inspirat de interesul pentru cărți electronice observat la utilizatorii versiunii gratuite. După lansarea cărților electronice pentru versiunea Premium, numărul căutărilor după titluri de cărți în rândul utilizatorilor versiunii gratuite a crescut cu 45%.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
abonament
cărți