Google a disponibilizat mai multe sute de oameni din cadrul echipelor globale de recrutare

Google a disponibilizat mai multe sute de oameni din cadrul echipelor globale de recrutare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Google a disponibilizat mai multe sute de oameni din cadrul echipelor globale de recrutare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a refuzat să ofere mai multe detalii despre noile disponibilizări, dar a spus că vă păstra majoritatea angajaților, conform Semafor.

În iulie, Alphabet, compania-mamă a Google, anunța vânzări de 74,6 miliarde de dolari și un profit net de 18,4 miliarde de dolari în al doilea trimestru, rezultate mai bune decât se așteptau analiștii, într-un climat economic care nu este favorabil cheltuielilor de publicitate.

Una dintre cele mai mari companii private de software pentru contabilitate din Marea Britanie deschide un centru în România CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai mari companii private de software pentru contabilitate din Marea Britanie deschide un centru în România

Vânzările de spații publicitare pe YouTube și veniturile sale din cloud computing au fost, de asemenea, peste previziunile pieței.

YouTube a încasat 7,7 miliarde de dolari, iar Google Cloud, 8 miliarde de dolari, o creștere de 27%.

CONFIRMARE Universal Air lansează curse din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Universal Air lansează curse din România

Cu un profit operațional de aproape 400 de milioane de dolari, afacerea își confirmă succesul după ce a obținut primul profit în primul trimestru.

În pofida acestor rezultate încurajatoare în ochii investitorilor, compania numărul unu mondial în domeniul publicității digitale se confruntă cu o serie de vânturi potrivnice, de la inflație la dobânzi ridicate și la concurența TikTok.

Om de afaceri maghiar și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc CITEȘTE ȘI Om de afaceri maghiar și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc

Toți acești factori cântăresc asupra cheltuielilor advertiserilor pe motorul de căutare și pe YouTube.

„De când YouTube a înregistrat un declin al veniturilor din reclame în trimestrul al treilea din 2022, platforma a avut dificultăți în a-și reveni, în ciuda tacticilor de îmbunătățire a monetizării Shorts”, a comentat analistul de informații, Evelyn Mitchell-Wolf, referindu-se la formatul video scurt copiat după Tiktok. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
profit