Colosul global Apple rulează tot mai mulți bani prin România

Colosul global Apple rulează tot mai mulți bani prin România
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Apple Sales Romania, singura subsidiară locală a gigantului american și global omonim IT&C, controlată de Apple Inc. prin intermediul diviziei irlandeze Apple Distribution International Ltd, a cărei intrare în România a fost anunțată de Profit.ro, și-a majorat din nou încasările și profitul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Firma, cu profil de consultanță pentru afaceri și management, a terminat anul 2022 cu venituri totale de 136,42 milioane lei, cu peste 43% mai mari decât cele înregistrate în 2021relevă date analizate de Profit.ro.

FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin CITEȘTE ȘI FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin

Profitul net a avansat cu mai mult de 41%, la 106,58 milioane lei.

De asemenea, numărul de angajați a crescut din nou, de la 10 la 18 persoane.

DOCUMENT Americanii iau în calcul întărirea scutului antirachetă de la Deveselu CITEȘTE ȘI DOCUMENT Americanii iau în calcul întărirea scutului antirachetă de la Deveselu

La finalul anului trecut, firma avea capitaluri totale de peste 134 milioane lei și datorii de numai 12,4 milioane lei. Creanțele de încasat se ridicau la aproape 145 milioane lei, față de doar 108 milioane lei la 31 decembrie 2021.

Apple Sales Romania, înființată în 2018, este condusă de către Peter Ronald Denwood, director Corporate Law - International al gigantului american. Din primăvara lui 2021, acesta administrează și subsidiara din Ucraina a Apple. El mai figurează ca șef al firmelor locale Apple din Italia, Turcia, Grecia și Danemarca.

Misterios ca în romane: Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în Greenway, unde a locuit Agatha Christie CITEȘTE ȘI Misterios ca în romane: Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în Greenway, unde a locuit Agatha Christie

Reprezentanți ai Apple s-au întâlnit în mai anul trecut cu autoritățile române, discuțiile abordând și tema posibilei lansări pe plan local a unui Centru de cercetare - dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.

Vânzările de produse Apple din România și-au continuat trendul crescător în 2022, fapt reflectat de rezultatele financiare ale principalilor distribuitori locali, după cum a relatat Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple sales romania
venituri apple romania
vanzari apple romania