Google a început implementarea pe Android a protecției automate anti-spam pentru SMS

Google a început implementarea pe Android a protecției automate anti-spam pentru SMS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 ian 2019

O parte a utilizatorilor de smartphone-uri cu Android au deja la dispoziție un sistem automatizat de protecție împotriva spam-ului primit prin SMS, în vreme ce restul vor benefica în viitorul apropiat de noua facilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Promisă de anul trecut, noua funcție de blocare a SMS-urilor nesolicitate este acum lansată de Google și devine parte integrantă a aplicației Android Messages.

Utilizatorii aveau până acum opțiunea marcării manuale ca spam a mesajelor, însă noua protecție, care este activată în mod implicit, funcționează automat în background și blochează automat mesajele nesolicitate.

Aplicația scanează automat toate mesajele trimise pentru a identifica proactiv spam-ul, ceea ce a ridicat deja semne de întrebare privind intimitatea utilizatorilor.

FOTO Angajați Huawei, sancționați pentru că au utilizat telefoane Apple CITEȘTE ȘI FOTO Angajați Huawei, sancționați pentru că au utilizat telefoane Apple

Google a intuit însă că se va ridica problema intimității și a comunicat faptul că nu stochează numerele de telefon ale utilizatorilor sau conținutul mesajelor scanate.

Oricum, pentru cei îngrijorați că le va fi încălcată intimitatea, în meniul de configurare al aplicației există opțiunea dezactivării protecției automate împotriva SMS-urilor nesolicitate.

Protecția automată împotriva mesajelor nesolicitate a început să fie implementată treptat, însă cei de la Google susțin că va dura câteva luni până când va putea fi de folos tuturor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sms
spam
android