Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească

Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2022

Aplicația pentru copii “Read Along”, care îi ajută pe cei mici să învețe să citească, are acum un site, care poate fi accesat într-un browser web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a publicat, în beta, site-ul Read Along, pe care copiii pot intra pentru a exersa citirea într-un mod interesant și amuzant, cu imagini colorate, desene și povești.

Cei mici vor trebui să folosească un microfon pentru a fi auziți de Read Along când citesc. Acesta va recunoaște cuvintele rostite și le va colora corespunzător - cu albastru pe cele pronunțate corect, cu roșu pe cele pronunțate greșit.

Procentul de încărcare a bateriei revine pe iPhone CITEȘTE ȘI Procentul de încărcare a bateriei revine pe iPhone

Există și un asistent virtual care va încerca să-i ajute pe cei mici și pe care-l cheamă Diya. De exemplu, Diya va pronunța cuvintele cu care cei mici au dificultăți de pronunție când se dă click pe acestea.

Când depășesc anumite praguri de învățare, cei mici sunt recompensați cu premii virtuale (similare „realizărilor” din jocuri), menite să le crească motivația.

Site-ul Read Along oferă conținut pentru engleză, spaniolă, portugheză, hindusă și alte câteva dialecte, putând fi accesat din browsere precum Firefox, Safari, Edge și Chrome.

Cu aceeași ocazie, Google a anunțat că aplicație Read Along, disponibilă din 2019, a fost folosită, până acum, de peste 30 de milioane de copii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
copii
citire