Google a plătit aproape 3 milioane de dolari anul trecut celor care au descoperit probleme de securitate ale produselor companiei

Google a plătit aproape 3 milioane de dolari anul trecut celor care au descoperit probleme de securitate ale produselor companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 feb 2018

2,9 milioane de dolari au însumat recompensele pe care Google le-a plătit dezvoltatorilor și cercetătorilor din domeniul securității care au descoperit și raportat diverse găuri de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google desfășoară în prezent mai multe programe de tip „bug bounty”, programe prin care cei care descoperă probleme de securitate în cadrul produselor companiei sunt recompensați financiar. Google Chrome și Android sunt doar câteva din produsele în jurul cărora există astfel de programe.

În 2017, cele mai multe recompense financiare acordate de Google au variat, în funcție de gravitatea problemelor descoperite, între 500 și 100.000 de dolari.

Cea mai mare recompensă a anului a depășit, însă, această marjă, ajungând la 112.500 de dolari. Recompensa a fost plătită pentru descoperirea unui exploit care facilita compromiterea securității telefoanelor din seria Pixel, produse de Google.

Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială CITEȘTE ȘI Autoritățile chineze au testat cu succes ochelarii dotați cu tehnologie de recunoaștere facială

Compania își extinde programele de acest tip și sumele pe care este dispusă să le plătească, de fiecare dată când consideră că securitatea unui anumit produs trebuie să fie îmbunătățită. De exemplu, recompensa pentru cercetarea unei probleme grave care necesita efortul mai multor specialiști a fost suplimentată anul trecut de la 30.000 la 150.000 de dolari.

Din 2010, de când a inițiat primele programe de acest gen, Google a plătit în total recompense în valoare de 12 milioane de dolari.

În afară de Google, multe alte companii din domeniul tehnologiei desfășoară programe proactive în domeniul securității, preferând să descopere găurile de securitate înainte ca acestea să creeze probleme.

Mai mult, un număr din ce în ce mai mare de startup-uri lansează platforme dedicate exact acestui scop. BugCrow și HackerOne sunt două astfel de startup-uri, cea din urmă putându-se lăuda deja cu finanțări de 75 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate