Google amână lansarea modelului lingvistic Gemini

Google amână lansarea modelului lingvistic Gemini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2023

Lansarea modelului lingvistic Gemini, despre care Google spune că este cel mai avansat din lume, a fost amânată pentru anul viitor.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Google ar fi trebuit să prezinte săptămâna asta, în cadrul unui eveniment care urma să aibă loc la New York, modelul lingvistic Gemini.

Însă, două surse din cadrul companiei, citate de The Information, spun că gigantul american a decis să amâne lansarea pentru anul viitor.

Gmail a trimis mesajele cu câteva ore întârziere CITEȘTE ȘI Gmail a trimis mesajele cu câteva ore întârziere

Aceleași surse spun că există îngrijorări privind modul în care LLM-ul performează în alte limbi decât limba engleză.

Gemini este considerat un model lingvistic multimodal (poate înțelege și procesa mai multe tipuri de conținut) de ultimă generație, care ar trebui să fie superior la toate capitolele celor mai performante LLM-uri de acum.

Chiar dacă a fost luat prin surprindere de succesul lui ChatGPT, Google lucrează la mulți ani la tehnologii de AI, pe care trebuie acum doar să le „împacheteze” într-un produs.

Google mai are un model lingvistic, numit Bard, care poate căuta pe internet în căutarea informațiilor necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
llm
geminni