Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay

Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay
scris 14 mai 2022

Google retrogradează serviciului Google Pay la rang de tehnologie pentru plățile contactless, în vreme ce facilitățile importante vor fi preluate și completate de un nou serviciu, numit Google Wallet.

O nouă schimbare de strategie tipică pentru Google, care vine să „modifice o modificare” a planului pe care compania îl are pentru zona de plăți, trimite Google Pay pe plan secundar, în vreme ce Wallet revine în prim-plan.

În 2018, Google anumța Google Wallet, pe care-l combina cu Android Pay, dând naștere serviciul Google Pay. Acum, vine schimbarea schimbării, iar Google Wallet va fi un nou serviciu de plăți (și nu numai), în vreme ce Google Pay va desemna doar tehnologia de plăți contactless.

Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive CITEȘTE ȘI Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive

Noul Google Wallet pare că copieze, nu doar ca nume, ci și ca funcționalitate, Apple Wallet. Acesta urmează a fi folosit atât pentru plăți, cât și pentru stocarea cărților de identitate digitale, a permiselor de condus și a unor altor tipuri de carduri și tichete de călătorie și acces ce vor putea fi folosite prin intermediul telefonului.

Tot Wallet va putea fi folosit pentru plăți la POS-urile din magazine, acolo unde acestea suportă Google Pay. La fel ca la Apple Pay, utilizatorii vor trebui, pentru asta, să-și înregimenteze cardurile în Google Wallet.

Google promite și funcționalități suplimentare, prin integrarea cu alte servicii ale companiei. Spre exemplu, dacă utilizatorul a salvat un bilet de avion în Wallet, va fi notificat în cazul în care apar modificări ale zborului. Sau, dacă în Wallet au fost adăugate bilete de transport public, creditul valabil va fi afișat alături de traseele făcute în Google Maps.

Google spune că Wallet va fi disponibil utilizatorilor de Android și Wear OS începând de săptămânile următoare. Facilitățile oferite de serviciu vor diferi, însă, de la regiune la regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google wallet
portofel digital
google pay