Google ar fi ascuns intenționat opțiunile privind localizarea de pe smartphone-urile cu Android

Google ar fi ascuns intenționat opțiunile privind localizarea de pe smartphone-urile cu Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mai 2021

Documente neredactate din procesul în care gigantul american este chemat de statul american Arizona par să arate intenția clară a Google de a face greu de găsit opțiunile prin care localizarea telefoanelor cu Android putea fi oprită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform documentelor prezentate de Procurorul General al statului Arizona, Mark Brnovich, executivii și inginerii companiei americane știau foarte bine că opțiunile privind localizarea erau greu de găsit în cadrul sistemului de operare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Pe lângă ascunderea intenționată funcției de dezactivare a localizării, conform acelorași documente, Google ar fi continuat, oricum, să colecteze date privind localizarea și după ce funcția “location sharing” era dezactivată.

Mai mult, Google ar fi făcut presiuni pe producătorii de smartphone-uri să lase lucrurile așa cum sunt și să nu cumvă să facă mai ușor accesul către opțiunile privind localizarea.

Ambele idei - ascunderea opțiunilor legate de localizare și continuarea colectării datelor de localizare și după dezactivarea acestei funcții - sunt capete de acuzare împotriva Google în procesul din Arizona.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Google se apără spunând că procuratura și concurența prezintă în mod intenționat eronat modul în care funcționează serviciile companiei și că, în fapt, ar fi oferit mereu opțiuni solide privind controlul funcției de colectare a datelor de localizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
proces
localizare