Google ar putea lansa un smartphone de buget din seria Pixel și un prim smartwatch

Google ar putea lansa un smartphone de buget din seria Pixel și un prim smartwatch
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2019

Divizia de hardware a celor de la Google ar putea produce anul acesta primul smartwatch construit în totalitate de către inginerii companiei și un prim smartphone Pixel de buget.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform surselor citate de Nikkei, Google are câteva surprize pe partea de hardware anul acesta. În fruntea listei se află primul smartwatch construit 100% de propria divizie de hardware.

Nu se cunosc deocamdată alte detalii despre primul ceas inteligent al celor de la Google însă se poate presupune că fabricarea acestuia va folosi tehnologia pe care Google a cumpărat-o de la Fossil cu 40 de milioane de dolari.

O altă noutate pregătită de Google pentru anul acesta ar urma să fie un așa-zis smartphone de buget din seria Pixel, care ar urma să fie puțin mai ieftin decât iPhone XR.

Un startup fondat de un român, cu sediul în Germania și echipă IT la Cluj, a atras 13 milioane de dolari, inclusiv de la gigantul chinez Alibaba CITEȘTE ȘI Un startup fondat de un român, cu sediul în Germania și echipă IT la Cluj, a atras 13 milioane de dolari, inclusiv de la gigantul chinez Alibaba

Un smartphone care costă în jurul a 700 de euro este departe de a putea fi numit ieftin, cu atât mai mult cu cât Google a avut cu ani în urmă o serie Nexus de smartphone-uri care oferea cu adevărat un raport preț - calitate foarte bun.

Dotările primului smartphone Pixel de buget ar putea să includă, din informațiile publicației japoneze, un chipset Snapdragon 670, un ecran 1080p, 32 GB spațiu de stocare și o cameră foto de 12 MP.

Seria de produse pe care Google le va lansa anul acesta va fi completată de smartphone-urile Pixel de top, un nou difuzor inteligent și o cameră video pentru supraveghere.

În mod tradițional, Google își prezintă produsele noi în cadrul unui eveniment organizat în luna octombrie, însă nu este obligatoriu ca acestea să fie prezentate simultan.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smarwatch
smartphone
pixel
difuzor inteligent