Google Chrome pentru desktop va fi actualizat cu securitate biometrică

Google Chrome pentru desktop va fi actualizat cu securitate biometrică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2023

Browser-ul web Google Chrome va folosi autentificarea biometrică pentru securizarea parolelor salvate în cadrul versiunii pentru desktop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că, printr-un viitor update, parolele salvate în browser-ul Chrome pe desktop vor putea fi securizate mai bine, cu ajutorul autentificării biometrice.

Autentificarea biometrică constă, de regulă, în scanarea amprentei sau recunoașterea facială. Exact ce tip de autentificare va fi folosită depinde de dotările fiecărui PC sau laptop în parte.

WhatsApp lansează \ CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează "canale" de comunicare publică

În acest fel, Google adaugă un nou strat de securitate pentru Password Manager, la care va fi dat drept de acces și completare în browser doar după ce se realizează autentificarea biomerică.

Facilitatea ajunge acum pe desktop, după ce era deja disponibilă de mult timp pe Android și iOS, acolo unde tehnologiile de securitate biometrice sunt mult mai răspândite.

Totodată, managerul de parole din Chrome îmbunătățește funcția de importare a parolelor. Această operațiune se face printr-un fișier în format .csv, în care au fost în prealabil exportate parolele din altă aplicației.

În urmă cu aproximativ un an, Google și-a consolidat instrumentele dedicate parolelor de Chrome și Android în ceea ce acum se numește, simplu, Password Manager.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
securitate biometrică
parole