Google Chrome va bloca toate reclamele site-urilor care le folosesc în mod abuziv

Google Chrome va bloca toate reclamele site-urilor care le folosesc în mod abuziv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 nov 2018

În curând, site-urile raportate ca folosind reclame în mod abuziv vor fi împiedicate complet să mai afișeze reclame de browser-ul Google Chrome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pentru a proteja utilizatorii și experiența de navigare a acestora, spun cei de la Google, viitoarea versiune a browser-ului Chrome va bloca toate reclamele afișate de site-urile care nu folosesc corect opțiunile de monetizare.

Prin folosirea abuzivă a reclamelor, Google se referă la acele site-uri care generează mesaje false de informare (de genul “a fost depistat un virus, click aici să-ți scanezi telefonul”), pagini care redirecționează automat utilizatorul sau chiar tentative de furt ale datelor personale.

Apple a anulat planurile de a crește ritmul de producție al telefoanelor low-cost iPhone XR CITEȘTE ȘI Apple a anulat planurile de a crește ritmul de producție al telefoanelor low-cost iPhone XR

Chrome 71, care va fi lansat în decembrie, va acorda site-urilor raportate de utilizatori pentru abuzul de reclame 30 de zile pentru a-și rezolva problemele. Dacă după 30 de zile nu au fost eliminate reclamele-problemă, vor fi blocate toate reclamele afișate de pe site-ul respectiv.

În principiu, măsura luată de Google este binevenită, existând numeroase site-uri care au profitat de lipsa de experiență a utilizatorilor inclusiv pentru a instala spyware pe telefoanele acestora.

Pe de altă parte, această decizie aduce aminte de câtă putere are Google în mediul online și câți oameni respectiv companii depind de deciziile gigantului american.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
reclame