Google Docs va face corecturi și completări automate

Google Docs va face corecturi și completări automate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 feb 2020

Procesorul de text al celor de la Google va oferi utilizatorilor săi două noi facilități care îi vor ajuta pe aceștia să scrie mai repede și mai corect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rival lui Microsoft Word va dobândi în curând două facilități deosebit de utile. Smart Compose și Autocorrect vor deveni disponibile pe scară largă, la trei luni distanță de momentul în care a început testarea acestora cu ajutorul unui număr limitat de utilizatori.

Smart Compose este un instrument pe care mulți îl cunosc probabil deja din Gmail. Acesta folosește AI-ul pentru a urmări frazele și a sugera continuări.

FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut

După primele câteva cuvinte scrise, Smart Compose afișează o posibilă continuare pe care utilizatorul o poate accepta, dacă se potrivește, sau o poate respinge, dacă nu este ceea ce dorește să scrie.

Din păcate, disponibilitatea acesteia va fi limitată, cel puțin la început. Aceasta este valabilă doar pentru limba engleză și doar pentru utilizatorii care plătesc pentru a folosi G Suite.

A doua facilitate, Autocorrect, este similară sistemului cu același nume folosit de tastaturile virtuale ale telefoanelor mobile. Cuvintele greșite sunt corectate automat atunci când sistemul este sigur de corecția făcută și sunt subliniate atunci când există mai multe variante și se încearcă doar atragerea atenției utilizatorului.

Spre deosebire de Smart Compose, Autocorrect va fi disponibilă tuturor utilizatorilor Google Docs și va fi chiar activată în mod implicit.

Google a început deja implementarea treptată a celor două noi facilități, însă va dura probabil câteva săptămâni până când acestea vor fi disponibile tuturor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
docs