Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani

Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani
scris 13 mar 2019

Allo, aplicația de chat lansată cu mare tam-tam de Google în urmă cu mai puțin de trei ani, va fi închisă astăzi definitiv.

Aplicația care promitea o experiență mai bună decât concurența și integra algoritmi de inteligență artificială pentru a se diferenția de produse precum WhatsApp și Facebook Messenger și-a trăit ultimele ore, folosite de utilizatorii ei pentru salvarea eventualelor discuții importante.

Închiderea Allo a fost anunțată de Google în decembrie anul trecut și nici atunci nu a venit ca o mare surpriză, după ce s-a aflat că Google redirecționează echipa care lucra la Allo către alte proiecte.

Anunțată în cadrul Google I/O 2016, alături de Duo, Allo s-a bucurat câteva săptămâni de glorie, după care a ieșit încet, dar sigur din topul aplicațiilor de Android, semn că utilizatorii nu se înghesuiesc să o folosească.

România, locul 5 în lume la viteza internetului. Performanța a atras și riscuri cibernetice CITEȘTE ȘI România, locul 5 în lume la viteza internetului. Performanța a atras și riscuri cibernetice

Cealaltă aplicație lansată de Google în 2016, Duo, care este o aplicație de comunicare focusată pe video, se află la polul opus. Duo se bucură de un succes important, având la activ peste un miliard de instalări, conform statisticilor din magazinul oficial de aplicații pentru Android.

Google, care nu pare să renunțe la ambițiile sale din zona serviciilor de chat, pariază pe protocolul RCS (Rich Communication Services), cel care ar trebui să ofere tradiționalelor SMS-uri, aceleași opțiuni avansate disponibile în prezent în aplicațiile de chat.

Când, într-un final, tehnologia RCS va integrată în suficient de multe smartphone-uri și va beneficia și de suportul operatorilor, Google va avea dintr-odată un concurent important pentru aplicațiile de chat deținute de Facebook în aplicație implicită de SMS din Android, numită Messages.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
allo
chat