Google își va îmbunătăți asistentul digital cu ajutorul AI-ului

Google își va îmbunătăți asistentul digital cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 aug 2023

Google Assistant va beneficia de tehnologii similare celor folosite de chatboți, urmând să devină mult mai performant decât în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a confirmat că lucrează la implementarea funcțiilor de AI generativ în Google Assistant, după ce informația a ajuns în presa de peste ocean pe surse.

Fără să ofere detalii, oficialii companiei spun că există deja o mică echipă de ingineri care lucrează la noul proiect și că focusul îl constituie versiunea pentru smartphone-uri.

YouTube va genera rezumate ale filmărilor cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI YouTube va genera rezumate ale filmărilor cu ajutorul AI-ului

Inteligența Artificială generativă pare un pas firesc înainte pentru asistenții digitali dezvoltați de companii precum Google și Apple, aceasta având potențialul de a crește capacitatea de înțelegere și exprimare a asistenților.

Deși lipsesc detalii despre modul concret în care Google va face acest upgrade și ce noi abilități va deprinde asistentul digital al companiei, decizia confirmă faptul că Google Assistant nu dispare după apariția chatboților, iar locul acestuia nu este luat de Bard, chatbot-ul companiei.

În schimb, abilitățile chatbot-ului Bard s-ar putea regăsi în Google Assistant și, la viteza cu care Google își schimbă strategiile, nu este exclus ca nu peste mult timp Google Assistant și Bard să fie consolidați într-un singur produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google assistant
ai
bard
chatbot