Google News are un nou design. Puteți citi articolele Profit.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop)

Google News are un nou design. Puteți citi articolele Profit.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop)
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2022

La puțin timp după lansarea serviciului Showcase în România, versiunea de desktop a Google News primește un nou design.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a lansat recent în România Google News Showcase, prin care inclusiv articolele Profit.ro vor apărea, prin panelurile News Showcase, în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Google News are cum un nou design pentru versiunea ce poate fi accesată pe desktop din browser-ele web, care vine cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență.

Serviciul arată acum mai modern și mai în ton cu versiunea mobilă, oferind și mai multe opțiuni prin care utilizatori pot configura conținutul ce le este afișat.

Cea mai nouă versiune de Chrome promite mai multă viteză CITEȘTE ȘI Cea mai nouă versiune de Chrome promite mai multă viteză

În dreptul secțiunii „Your Topics”, există un buton albastru, ce facilitează accesul la un meniu în care utilizatorii pot alege subiectele care-i interesează cel mai mult și ordinea priorității acestora.

Meniul cu secțiunile principale au fost mutate din partea stângă în partea de sus a paginii, care rămâne vizibilă și în timp ce utilizatorul derulează pagina în jos.

Google spune că a extins secțiunea de verificare a informațiilor. Afișată undeva mai jos în pagina principală, această include subiecte verificate de organizațiile specializate, unde utilizatorii pot vedea dacă anumite știri se confirmă sau sunt false.

Totodată, Google News se relansează în Spania, după 8 ani de când a ieșit din cauza neînțelegerilor privind plata publicațiilor. Revenirea are loc după ce Spania a pus în practică directiva europeană privind drepturile de autor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google news
design
știri