Google Play Music devine serviciul muzical implicit pentru smartphone-urile Samsung

Google Play Music devine serviciul muzical implicit pentru smartphone-urile Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2017

Google și Samsung au pus la punct un parteneriat prin care Play Music devine aplicația muzicală implicită pe telefoanele Samsung, iar Google, în schimb, va oferi unele beneficii exclusive utilizatorilor acestor dispozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul parteneriat devine valabil imediat, începând cu Galaxy S8. Aplicația Play Music a celor de la Google va fi folosită în mod implicit pe aceste telefoane pentru muzică.

Utilizatorii flagship-ului Samsung vor avea parte de unele facilități speciale. În primul rând, aceștia vor primi trei luni de testare gratuită a serviciului de streaming Play Music.

Cum un abonament Play Music în România costă 22 de lei, asta înseamnă o economie de 66 de lei pentru cei care își cumpără un model Galaxy S8. Din păcate pentru utilizatorii actuali ai serviciului, oferta este valabilă doar pentru utilizatorii noi.

FOTO Un prototip de iPhone 8 dezvăluie un dispozitiv în care ramele din jurul ecranului sunt invizibile CITEȘTE ȘI FOTO Un prototip de iPhone 8 dezvăluie un dispozitiv în care ramele din jurul ecranului sunt invizibile

O altă facilitate pe care Google o pune pe masă special pentru utilizatorii smartphone-urilor Samsung este posibilitatea urcării online a 100.000 de melodii proprii pentru fiecare utilizator.

Această funcție este disponibilă și celor care folosesc varianta gratuită a serviciului. Spre comparație, restul utilizatorilor pot urca pe serverele Google 50.000 de melodii, ceea ce este oricum foarte mult pentru majoritatea utilizatorilor.

Prin acest parteneriat Google încearcă să-și mărească baza de utilizatori ai serviciului său muzical, care concurează cu Apple Music și Spotify.

Deși nu au fost făcute publice detaliile acestui parteneriat, cel mai probabil Google plătește Samsung o anumită sumă de bani pentru ca Play Music să fie configurat ca player implicit pe flagship-urile companiei coreene.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
samsung
smartphone
galaxy s8
play music
muzica