Google promite un anunț surpriză în domeniul gaming-ului

Google promite un anunț surpriză în domeniul gaming-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 feb 2019

Toate indiciile sugerează că Google ar putea prezenta mai multe informații despre viitorul său serviciu de streaming pentru jocuri pe 19 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a trimis invitații de presă pentru un eveniment ce va avea loc pe data de 19 martie în cadrul Game Developers Conference, conferința anuală de jocuri video care va debuta anul acesta pe 18 martie la  San Francisco.

Google nu spune decât că este vorba despre un proiect din domeniul jocurilor, iar invitația care are desenată o lumină la capătul unui tunel însoțită de cuvintele “adunați-vă”, nu face decât să crească misterul.

Însă, toate indiciile din ultimele luni duc către serviciul de streaming pentru jocuri la care Google lucrează și din care nu a făcut un secret până acum.

Android 9 Pie este disponibil pentru smartphone-urile Galaxy S9 neblocate CITEȘTE ȘI Android 9 Pie este disponibil pentru smartphone-urile Galaxy S9 neblocate

În fapt, Google a anunțat în mod oficial că a început să testeze un serviciu de streaming pentru jocuri în octombrie anul trecut, când a fost lansat și un demo al tehnologiei cu ajutorul unuia dintre cele mai populare jocuri din ultimii ani, Assassin’s Creed Odyssey.

Google vrea ca serviciul său de streaming să includă cele mai noi și mai dorite jocuri video și să fie disponibil pe toate platformele moderne, de la televizor, tabletă și smartphone, până la stick-urile de streaming precum Chromecast.

Un serviciu de streaming pentru jocuri ar fi similar din mai multe puncte de vedere cu unul pentru conținut video, precum Netflix. Utilizatorul ar plăti un abonament lunar pentru a avea acces la orice joc disponibil. Serverele Google ar fi responsabile de procesare, în vreme ce dispozitivul utilizatorului ar juca rolul unui monitor care primește date de la servere și trimite la rândul său imputul utilizatorului.

O prezentare fie și parțială a viitorului său serviciu de streaming la Game Developers Conference are sens pentru Google. Conferința de jocuri este locul cel mai bun în care gigantul american poate convinge dezvoltatorii de jocuri să adere și eventual să-și optimizeze jocurile pentru viitorul serviciu.

Streaming-ul jocurilor se anunță o viitoare mare industrie care ar putea genera venituri foarte mari companiilor care pot pune bazele unui astfel de serviciu și unde vor concura pe viitor Google, Microsoft, Apple, Amazon și alții.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gaming
streaming