Google retrage brandurile DoubleClick și AdWords, în cea mai mare rebranduire a softului său de publicitate

Google retrage brandurile DoubleClick și AdWords, în cea mai mare rebranduire a softului său de publicitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2018

Google, parte a grupului Alphabet, a anunțat că retrage brandurile DoubleClick și AdWords, în cea mai mare rebranduire a softului său de publicitate, iar serviciul de bază se va numi Google Ads, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Google au anunțat că serviciile și tarifele nu vor fi modificate. Compania va păstra brandurile AdSense și AdMob, pentru tehnologiile de vânzare de publicitate destinate site-urilor mici, respectiv dezvoltatorilor de aplicații mobile, scrie News.ro.

Serviciul de bază pentru cumpărarea de publicitate se va numi Google Ads, care va oferi acces la serviciul de căutare Google, serviciul video YouTube, magazinul de aplicații Google Play și la proprietăți ale partenerilor.

Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari

Interfața implicită pentru Google Ads va fi simplificată, potrivit oficialilor Google, designul reclamelor și amplasarea acestora fiind automatizate.

Softul high-end pentru cumpărătorii de publicitate se va numi Google Marketing Platform. Google Ads Manager va fi un instrument complementar pentru vânzătorii mari.

Brian Wieser, analist în domeniul financiar care urmărește companiile de publicitate pentru firma Pivotal Research, a spus că serviciul actual al Google provoacă ”multă confuzie” în rândul oamenilor care nu sunt familiarizați cu domeniul.

AdWords a fost lansat în anul 2000 pentru plasarea de publictate text în rezultatele căutărilor. Google a cumpărat softul de publicitate DoubleClick în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
adwords
doubleclick
google