Google, Samsung și alți producători de smartphone-uri încă nu au livrat patch-uri pentru mai multe probleme grave de securitate

Google, Samsung și alți producători de smartphone-uri încă nu au livrat patch-uri pentru mai multe probleme grave de securitate
scris 25 nov 2022

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android sunt lăsați vulnerabili de mai mulți mari producători de smartphone-uri în fața unor probleme grave de securitate care au patch-uri încă din vară, dar nu au fost nici acum livrate.

Divizia de securitate din cadrul Google, Project Zero, arată cu degetul spre mai mulți producători de smartphone-uri, inclusiv spre compania din care fac parte, pentru greutatea cu care se mișcă în cazul vulnerabilităților chipset-urilor cu soluții video Mali.

Cei de la Project Zero au raportat problemele descoperite către ARM, dezvoltatorul soluțiilor video în cauză, care a lansat patch-urile necesare în perioada iulie - august.

Twitter a rămas fără oameni la biroul de la Bruxelles, după ce unii au plecat, iar alții au fost dați afară. Birouri grav descompletate CITEȘTE ȘI Twitter a rămas fără oameni la biroul de la Bruxelles, după ce unii au plecat, iar alții au fost dați afară. Birouri grav descompletate

Problema este, conform Project Zero, că Google, Samsung, Xiaomi, Oppo și alții încă nu au livrat patch-urile necesare utilizatorilor, ceea ce înseamnă că smartphone-urile acestor producători sunt și acum vulnerabile în fața unor probleme cunoscute de multe luni.

În discuție sunt mai multe probleme de securitate care pot afecta smartphone-urile cu Android. Printre altele, există probleme care duc la coruperea kernel-ului și la accesarea memoriei fizice.

Ian Beer, unul din experții Project Zero, spune că hackerii pot dobândi controlul complet asupra dispozitivelor atacate și că pot ajunge să acceseze multe dintre datele personale stocate.

Este de notat faptul că nu toate dispozitivele noi sunt vulnerabile la aceste atacuri. Galaxy S22, de exemplu, care folosește chipset-uri Snapdragon, nu suferă de pe urma acestor găuri de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
samsung
xiaomi
oppo
smartphone
securitate