Google+ se va închide mai devreme ca urmare a unei noi vulnerabilități grave

Google+ se va închide mai devreme ca urmare a unei noi vulnerabilități grave
scris 11 dec 2018

După ce a descoperit un bug care acorda acces la datele a 52,5 milioane de utilizatori, Google a decis să-și închidă rețeaua eșuată de socializare chiar mai devreme decât anunțase inițial.

Google a anunțat că a descoperit un nou bug deosebit de grav, care a expus datele a 52,5 milioane de utilizatori. Au putut fi accesate numele, adresele de e-mail, ocupația și vârsta, chiar dacă nu erau publice.

Vulnerabilitatea a fost descoperită chiar de inginerii de la Google și ar fi fost activă doar șase zile, între 7 și 13 noiembrie. Reprezentanții companiei spun că nu există dovezi că cineva ar fi știut și profitat de pe urma acesteia.

Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China CITEȘTE ȘI Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China

Chiar și așa, pentru a evita alte probleme, Google a decis să oprească mai devreme accesul utilizatorilor la Google+. Rețeaua de socializare lansată ca un rival pentru Facebook va fi închisă în aprilie anul viitor, în loc de luna august, cum fusese anunțat inițial.

Accesul la API-ul Google+ va fi oprit și mai devreme, acesta fiind disponibil dezvoltatorilor de aplicații doar încă 90 de zile.

Închiderea Google+ a fost anunțată în luna octombrie, când a fost făcut public și faptul că o vulnerabilitate a permis accesul dezvoltatorilor la datele personale ale utilizatorilor vreme de trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google+