Google va permite dezvoltatorilor să folosească alte sisteme de plată în Coreea de Sud, dar își asigură o concurență mai ușoară

Google va permite dezvoltatorilor să folosească alte sisteme de plată în Coreea de Sud, dar își asigură o concurență mai ușoară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2021

Dezvoltatorii de aplicații vor putea să opereze plățile, în Coreea de Sud, cu alte servicii decât cel oferit de Google, însă gigantul american a avut grijă ca oferta sa să rămână cea mai avantajoasă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că va permite dezvoltatorilor de aplicații pentru Android să folosească alte sisteme de plăți decât cel propriu în Coreea de Sud, după adoptarea unei legi care practic obligă compania americană să facă acest lucru.

Însă, Google nu va renunța la comisionul perceput, așa cum sperau dezvoltatorii, ci doar îl va reduce cu 4%. Google justifică decizia spunând banii din comision sunt necesari pentru continuarea investițiilor în Play Store și Android.

Google News revine în Spania CITEȘTE ȘI Google News revine în Spania

Asta înseamnă că majoritatea dezvoltatorilor vor plăti 11% în loc de 15%, cei cu mari câștiguri vor plăti 26% în loc de 30%, iar serviciile de muzică și cărți vor plăti 6% în loc de 10%.

Mai departe, dacă serviciul alternativ de plăți ales de dezvoltator percepe o taxă mai mare de 4%, acesta va ajunge să plătească, în total, mai mult decât ar plăti pentru folosirea sistemului impus de Google.

Practic, concurenții Google, pentru a avea vreo șansă, vor trebui să se mulțumească cu un comision de cel mult 4%, în vreme ce Google oprește între 6% și 26%.

Rămâne de văzut cât de "încântați" vor fi legiuitorii coreeni de replica foarte puternică oferită de Google și ce vor învăța din asta celelalte țări care urmează să adopte legii asemănătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
coreea de sud
dezvoltatori
aplicatii