Google va produce, din nou, tablete

Google va produce, din nou, tablete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mai 2022

După ce a spus în urmă cu trei ani că nu mai vrea să aibă de-a face cu tabletele, Google anunță acum că lucrează o nouă tabletă cu Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google va lansa anul viitor o tabletă cu Android, a anunțat la Google I/O Rick Osterloh, șeful diviziei de hardware a companiei. Aceasta se va numit Pixel Tablet și, spune Osterloh, va fi o tabletă premium, deși, din singura imagine făcută publică nu prea pare.

Pixel Tablet, ​​la fel ca alte produse despre care s-a vorbit la Google I/O, nu va fi lansată prea curând, ci cândva în cursul anului viitor.

VIDEO Pixel 6A va avea chipset Tensor și va costa 450 de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Pixel 6A va avea chipset Tensor și va costa 450 de dolari

Conferința care a debutat ieri arată că Google se concentrează atât de puțin pe zona de consumer, încât nu a venit cu niciun produs nou, ci doar cu unele care urmează să fie lansate într-un viitor mai mult ori mai puțin îndepărtat. Cel mai apropiat este Pixel 6a, care va intra pe piață la finele lunii iulie.

Revenirea de anul viitor pe piața tabletelor arată, încă o dată, cât de inconsecvente sunt multe dintre strategiile Google. Gigantul american a renunțat la tablete în 2019, după ce Pixel Slate s-a dovedit un produs atât de slab și aspru criticat, încât a părut că renunțarea Google vine din rușine și resemnare.

Pentru că nu a avut o tabletă proprie, Google a ignorat și ecosistemul pentru tablete (inclusiv propriile aplicații), iar producătorii de tablete cu Android, oricât de bune tablete ar fi făcut, aveau imposibila sarcină de a combate problema aplicațiilor neoptimizate pentru ecrane mare.

Acum, după ce s-a răzgândit și va produce din nou tablete, Google anunță că va optimiza pentru tablete peste 20 de aplicații proprii pe parcursul următoarelor săptămâni. Printre acestea, se vor număra Play Store, Google Maps și YouTube Music.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
tablete
pixel