Google va renunța la funcția cache

Google va renunța la funcția cache
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2024

Funcția cache, care permite utilizatorilor să acceseze versiuni mai vechi ale site-urilor web, va dispărea din Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai folosit motor de căutare va deveni, în curând, mai puțin util. Pe lângă faptul că utilizatorii se plâng în număr mare de relevanța scăzută a rezultatelor, acum Google va elimina și funcția cache.

Deja din paginile cu rezultate ale căutărilor realizate cu Google a dispărut link-ul care duce către versiunile din cache ale site-urilor indexate.

YouTube Premium și YouTube Music au împreună peste 100 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI YouTube Premium și YouTube Music au împreună peste 100 de milioane de abonați

Deocamdată, funcția mai fi folosită prin intermediului operatorului special. Pentru a vedea o versiune mai veche a unui site, utilizatorul poate scrie în Google o comandă de genul cache:profit.ro.

Însă, gigantul american a anunțat că și operatorul va mai fi disponibil pentru un timp limitat, urmând ca întreaga funcționalitate cache să dispară din motorul de căutare.

Din fericire, utilizatorii au la dispoziție și alternative, precum Wayback Machine, operat de un nonprofit din San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cache