ANUNȚ Cel mai mare contract pentru o serie de podcasturi

ANUNȚ Cel mai mare contract pentru o serie de podcasturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Platforma de conținut multimedia Spotify a ajuns la un nou acord cu Joe Rogan, autorul unui dintre cele mai urmărite podcasturi din SUA, care va permite ca emisiunea sa de succes să fie distribuită pe scară largă, transmite The Wall Street Journal. Noul contract al lui Rogan – estimat la 250 de milioane de dolari pe o perioadă de mai mulți ani – implică o garanție minimă inițială, plus un acord de împărțire a veniturilor în funcție de vânzările de publicitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul noului acord de licență, Spotify va vinde reclame pentru și va distribui „The Joe Rogan Experience” pe mai multe platforme de podcasturi, inclusiv în format video pe YouTube, a transmis compania. În acordul anterior, emisiunea era exclusiv pentru Spotify, arată G4Media.

Microsoft își aduce suita de aplicații pentru birou pe casca Apple Vision Pro CITEȘTE ȘI Microsoft își aduce suita de aplicații pentru birou pe casca Apple Vision Pro

„The Joe Rogan Experience” a lansat peste 2.200 de episoade.

Acțiunile Spotify au crescut vineri cu aproximativ 2%.

Noul acord este emblematic pentru schimbările economice din podcasting, care s-a maturizat atât în ceea ce privește audiența, cât și cheltuielile cu publicitatea de la ultimul acord încheiat de Rogan. Spotify lucrează la revizuirea termenilor contractelor sale cu talentele de top, astfel încât emisiunile să fie distribuite pe mai multe platforme pentru a-și maximiza audiența și vânzările de publicitate, în loc să solicite exclusivitate.

PayPal declanșează concedieri. Scrisoare către angajați: \ CITEȘTE ȘI PayPal declanșează concedieri. Scrisoare către angajați: "Vă scriu pentru a împărtăși vestea dificilă... "

De asemenea, Spotify își propune să plătească garanții minime mai mici și să pună accentul pe împărțirea veniturilor, un model care ajută la împărțirea riscurilor cu creatorii podcasturilor.

Spotify a încheiat primul său contract cu Rogan în 2020. Compania a plătit peste 100 de milioane de dolari pentru a aduce „The Joe Rogan Experience” exclusiv pe Spotify, în încercarea de a demara ascultarea podcasturilor pe platforma sa. Emisiunea a rămas de departe cel mai popular podcast de pe Spotify.

Casca Vision Pro a trecut de 200.000 de exemplare vândute CITEȘTE ȘI Casca Vision Pro a trecut de 200.000 de exemplare vândute

Spotify a cheltuit mult pentru podcasting și a depășit Apple pentru a deveni cea mai populară platformă de ascultare a podcasturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple
uniunea europeană
iphone