Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur cu ajutorul smartphone-urilor

Google vrea să creeze un sistem de alertare în caz de cutremur cu ajutorul smartphone-urilor
scris 12 aug 2020

Gigantul american Google se va folosi, cu voia utilizatorilor, de milioanele de smartphone-uri cu Android pentru a realiza o rețea mondială de detecție și alertare în caz de cutremur.

Google a anunțat că lucrează la un sistem de detectare a cutremurelor la baza căruia vor sta accelerometrele montate pe smartphone-urile cu Android care funcționează în întreaga lume.

Oficialii companiei sunt de părere că accelerometrul este suficient de sensibil pentru a depista și diferenția valurile seismice - valul primar (mai lent) și valul secundar (de regulă, mult mai puternic).

Justiția britanică a decis că poliția utilizează ilegal recunoașterea facială CITEȘTE ȘI Justiția britanică a decis că poliția utilizează ilegal recunoașterea facială

Cu ajutorul algoritmilor și prin agregarea datelor colectate de la mii de telefoane din regiunea în care a fost depistat valul primar, va fi trimisă o avertizare pe telefoanelor celor aflați în zonă.

Ideea este ca, în cele câteva secunde dintre valuri, oamenii să aibă timp să se adăpostească în cel mai apropiat loc sigur.

Întregul proces va fi automatizat, neexistând timp pentru o intervenție umană. Sistemul va fi implementat în mai multe etape, semn că Google încă nu are încredere deplină în funcționarea acesta.

În prima etapă, Google va colabora cu US Geological Survey și autoritățile locale din California pentru a emite avertizări de cutremur pe baza sistemelor existente. În această perioadă, tehnologia Google va fi testată și verificată prin intermediul sistemului care funcționează deja la nivel local, ShakeAlert.

În a doua etapă, tot în California, sistemul local ShakeAlert va fi înlocuit de cel bazat pe telefoanele cu Android. În fine, într-o a treia etapă, se va trece la extinderea sistemului la nivel global.

Când va fi gata, sistemul va fi implementat prin Google Mobile Services, ceea ce înseamnă că va putea ajunge mai rapid la utilizatori, nefiind necesar un update al sistemului de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone
cutremur