Google vrea să devină producător de jocuri

Google vrea să devină producător de jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 oct 2019

Gigantul american nu vrea să fie doar un intermediar, care își folosește infrastructura pentru a livra jocurilor altor producători, ci vrea să devină el însuși producător de jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Google are planuri mari cu Stadia, serviciul de streaming pentru jocuri pe care se pregătește să-l lanseze. Acesta s-ar putea să-l propulseze într-un timp nu foarte lung în topul producătorilor de jocuri.

La Game Developers Conference 2019, Google a anunțat că va lansa un studio de jocuri, care va fi condus de Jade Raymond, fost producător și executiv la EA și Ubisoft.

Stadia Games and Entertainment, cum se numește studioul, nu va fi și singurul studio de jocuri al Google. Jade Raymond a dezvăluit că gigantul american vrea să creeze mai multe astfel de studiouri care producă jocuri pentru Stadia.

Președintele gigantului Microsoft, la București: Inteligența artificială va crea noi locuri de muncă. Este însă greu de previzionat care vor fi aceste job-uri CITEȘTE ȘI Președintele gigantului Microsoft, la București: Inteligența artificială va crea noi locuri de muncă. Este însă greu de previzionat care vor fi aceste job-uri

Studiourile celor de la Google vor produce în fiecare an noi jocuri exclusive pentru Stadia, iar numărul acestora va crește de la an la an.

Mai mult, Raymond spune că vor fi create jocuri cu aptitudini care nu sunt posibile pe consolele tradiționale, precum simulări fizice realiste sau integrarea Google Assistant.

Va dura însă probabil câțiva ani până când Google va începe să lanseze propriile jocuri. La început, pentru Stadia vor fi disponibile doar jocuri ale altor producători precum The Elder Scrolls Online, Destiny 2, Red Dead Redemption 2 și Baldur’s Gate 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
stadia
jocuri
streaming