Google vrea să îmbunătățească securitatea în Play Store cu ajutorul companiilor de securitate

Google vrea să îmbunătățească securitatea în Play Store cu ajutorul companiilor de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2019

Împreună cu ESET, Lookout și Zimperium, Google speră să reducă numărul aplicațiilor compromise din magazinul oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Gigantul american anunță formarea App Defense Alliance, un parteneriat cu trei dintre cele mai cunoscute firme de securitate cibernetică, ESET, Lookout și Zimperium.

Scopul acestei așa-zise alianțe este să scaneze aplicațiile trimise de dezvoltatori pentru a depista eventualele probleme de securitate și intimitate înainte ca acestea să ajungă pe telefoanele utilizatorilor.

Play Store nu era nici până acum lipsit de securitate. Google folosea și folosește în continuare un sistem automatizat în care este implicată și inteligența artificială, care urmărește anumite criterii pentru a identifica aplicațiile cu probleme.

Televizoarele smart devin țintele preferate ale infractorilor cibernetici CITEȘTE ȘI Televizoarele smart devin țintele preferate ale infractorilor cibernetici

Cu toate astea, magazinul oficial de aplicații pentru Android are deja o problemă de încredere, după ce în ultimii ani au fost descoperite numeroase cazuri în care aplicații care făceau rău în diverse forme au fost acceptate de Google și descărcate de milioane și milioane de utilizatori.

Google, pe de altă parte, spune că doar 0,04% din aplicațiile din Play Store sunt potențial periculoase. Însă, din noianul de aplicații pentru Android (estimat la peste 75 de miliarde), acest procent înseamnă peste 30 de milioane de aplicații de care utilizatorii ar trebui să se ferească.

Pentru utilizatorii de Android, situația este și mai gravă în afara magazinului oficial. 0,68% din aplicațiile ce pot fi instalate din alte magazine sunt considerate de Google ca având un potențial dăunător.

Cei trei parteneri ai Google, ESET, Lookout și Zimperium, sunt și unele din firmele de securitate care au raportat cel mai frecvent descoperirea unor aplicații de Android care fie includ malware, fie minează monede virtuale, fie afișează reclame sau generează click-uri false pe reclame folosind resursele telefoanelor pe care au fost instalate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
plau store
aplicatii
android