Google vrea să reia legăturile cu Huawei

Google vrea să reia legăturile cu Huawei
scris 27 feb 2020

Gigantul american Google a cerut oficial Guvernului Statelor Unite să i se permită să-și reia afacerile cu Huawei.

Agenția germană de presă Deutsche Press Agentur anunță că Google a confirmat depunerea unei cereri oficiale prin care să facă excepție de la interdicția impusă companiilor americane de a mai derula afaceri cu Huawei.

Din mai 2019, Statele Unite au interzis accesul Huawei la tehnologii americane și, în același timp, au interzis companiilor americane să mai deruleze relații de afaceri cu producătorul chinez.

În anumite cazuri se pot face excepții, care sunt stabilite în urma unei cereri speciale și a unui riguros proces de verificare. Microsoft este una din companiile americane care au primit un astfel de acord din partea Guvernului.

Google va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri și centre de date în Statele Unite CITEȘTE ȘI Google va investi în 2020 peste 10 miliarde de dolari în birouri și centre de date în Statele Unite

Google vrea acum să beneficieze de o excepție similară și să poată derula, la fel ca Microsoft, afaceri cu cei de la Huawei. Dacă va obține acest drept, aplicațiile și serviciile Google vor fi reinstalate pe telefoanele și tabletele producătorului chinez.

Vreme de 9 luni, Google nu a făcut nimic pentru a încerca să reia legăturile cu Huawei, părând că își asumă pierderile financiare pricinuite de faptul că a rămas fără cel mai mare client după Samsung.

Însă, în ultimele luni, Huawei a reușit să “crească” o alternativă la Play Store, care amenință chiar ecosistemul ce stă la baza dominației Google pe piața smartphone-urilor.

Huawei și-a făcut propriul magazin de aplicații, AppGallery, în care a investit peste 1 miliard de dolari și la care lucrează peste 3.000 de ingineri. AppGallery poate fi instalat și pe alte telefoane cu Android și poate fi preinstalat de alți producători ca o alternativă mai ieftină la serviciile Google.

Acesta este, mai degrabă, motivul pentru care Google vrea să reia acum legăturile cu Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
huawei
android