Guvernul saudit a avut acces la telefonul șefului Amazon Jeff Bezos și a obținut informații private

Guvernul saudit a avut acces la telefonul șefului Amazon Jeff Bezos și a obținut informații private
scris 1 apr 2019

Șeful securității directorului general al Amazon Jeff Bezos a declarat că guvernul saudit a avut acces la telefonul acestuia și a obținut informații private, transmite Reuters.

Gavin De Becker, consultant cu experiență în domeniul securității, a spus că a finalizat investigația referitoare la publicarea, în luna ianuarie, a unor mesaje text între Bezos și Lauren Sanchez, fostă prezentatoare de televiziune, despre care tabloidul National Enquirer a scris că are o relație cu șeful Amazon.

Luna trecută, Bezos l-a acuzat pe proprietarul ziarului că a încercat să îl șantajeze cu amenințarea că va publica fotografii intime pe care le-ar fi trimis lui Sanchez, dacă nu va spune în public că informațiile publicate în tabloid nu sunt motivate politic, scrie News.ro.

FOTO Facebook lansează o funcție care explică de ce apar anumite postări în News Feed CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează o funcție care explică de ce apar anumite postări în News Feed

Într-un articol publicat pe site-ul The Daily Beast, De Becker a spus că firma mamă a National Enquirer, American Media, a cerut, în mod privat, ca De Becker să nege că ar fi găsit vreo dovadă ”despre interceptarea electronică sau despre hacking în procesul de strângere a informațiilor”.

”Investigatorii noștri și mai mulți experți  au conchis cu mare convingere că saudiții au avut acces la telefonul lui Bezos și au obținut informații private. În acest moment, este neclar în ce măsură AMI a cunoscut, dacă a cunoscut, detaliile”.

Un purtător de cuvânt al ambasadei saudite la Washington nu a răspuns imediat solicitării de informații. În februarie, ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Arabia Saudită a spus că regatul ”nu are nicio legătură” cu articolul din National Enquirer despre relația de dragoste a lui Bezos.

Un reprezentant al AMI nu a răspuns imediat solicitării de comentarii. AMI a anunțat anterior că a acționat conform legii.

De Becker a precizat fără să elaboreze, că a predat concluziile investigației sale oficialilor federali americani.

Publisherul publicației National Enquirer a reacționat duminică, afirmând că articolele referitoare la viața privată a lui Bezos s-au bazat pe o singură sursă, fratele prietenei acestuia, Lauren Sanchez.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
jeff bezos