Hackeri atacă Atlanta și cer o răscumpărare în bitcoin

Hackeri atacă Atlanta și cer o răscumpărare în bitcoin

Keisha Lance Bottoms

scris 23 mar 2018

Hackeri au atacat computerele orașului Atlanta, capitala statului Georgia, în sudul Statelor Unite, și cer o răscumpărare în bitcoin, a anunțat primăria, relatează AFP.

Atacul cibernetic a antrenat închiderea mai multor aplicații, inclusiv cele utilizate de abonați pentru a-și achita facturile și a accede la informații judiciare, a anunțat primarul Keisha Lance Bottoms într-o conferință de presă, joi seara (ora locală), scrie News.ro.

”Este o situație foarte gravă”, a comentat ea.

Huawei pregătește un smartphone cu 512 GB spațiu de stocare CITEȘTE ȘI Huawei pregătește un smartphone cu 512 GB spațiu de stocare

Primăria și-a dat seama de atac joi dimineața (ora locală), descoperind o activitate neobișnuită pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate.

Potrivit presei locale, hackerii au promis să deblocheze fișierele criptate în schimbul unei răscumpărări în valoare de 51.000 de dolari plătită în bitcoin.

Poliția federală (FBI) și Departamentul Securității Interne au fost solicitate să participe la anchetă.

Anul trecut, atacuri cibernetice cu ”softuri de extorcare” au afectat peste 200.000 de societăți, spitale și agenții guvernamentale în 150 de țări.

Victimele acestor atacuri sunt amenințate cu ștergerea tuturor datelor dacă nu plătesc suma cerută.

Hackerii de la Atlanta sunt suspectați că folosesc un program informatic elaborat de Agenția Națională americană de Securitate (NSA)  și piratat de un grup de hackeri care se prezintă sub numele de Shadow Brokers.

Autor:

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atlanta
bitcoin