Hackeri nord-coreeni fură milioane de dolari pentru a finanța armament nuclear, acuză ONU într-un raport confidențial

Hackeri nord-coreeni fură milioane de dolari pentru a finanța armament nuclear, acuză ONU într-un raport confidențial
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Armata hackerilor Coreei de Nord ar fi furat milioane de dolari în 2020, în vederea finanțării programului nord-coreean de înarmare cu rachete nucleare și balistice, potrivit unui document confidențial ONU, dezvăluie CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Regimul lui Kim Jong Un este acuzat în acest document de ”operațiuni împotriva instituțiilor financiare și caselor de schimb valutar virtuale” cu scopul de a plăti înarmarea și a menține pe linia de plutire economia nord-coreană, scrie News.ro.

FOTO Apple Maps va avea funcție de raportare a incidentelor CITEȘTE ȘI FOTO Apple Maps va avea funcție de raportare a incidentelor

O țară membră ONU, neprecizată, acuză hackeri nord-coreeni de deturnarea a 316 milioane de dolari în perioada 2019-noiembrie 2020.

Potrivit CNN, în raport se arată că Phenianul ”întreține instalații nucleare, își modernizează infrastructura” și continuă să ”caute material și tehnologii” în programul său de înarmare nucleară.

ONU încearcă de ani de zile, prin sancțiuni dure, să oblige regimul totalitar nord-coreean să-și suspende programele de înarmare nucleară și balistică, însă fără succes.

Potrivit acestui raport, Iranul ar fi furnizat Coreei de Nord ”piese esențiale” în dezvoltarea unor rachete cu rază lungă de acțiune, lucru care relevă voința celor două țări de a se înarma nuclear.

Autorii raportului arată că o țară, pe care nu o dezvăluie, consideră ”extrem de probabil” că Phenianul poate monta un focos nuclear pe o rachetă balistică, indiferent de raza de acțiune.

Însă această țară nu este sigură că aceste rachete pot intra în atmosfera terestră cu succes.

CNN a obținut detalii din raportul ONU cu ajutorul unei surse diplomatice anonime de la Consiliul de Securitate al ONU.

Postul american precizează nu știe când urmează să fie făcut public documentul în mod oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
coreea de nord