Hackeri susținuți de Rusia au sustras date și au atacat rețele guvernamentale din SUA

Hackeri susținuți de Rusia au sustras date și au atacat rețele guvernamentale din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

Un grup de hackeri susținut de Rusia a sustras date de la cel puțin două servere guvernamentale ca parte a unui atac cibernetic asupra a zeci de administrații regionale și locale din SUA, au anunțat autoritățile americane, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Respectivul grup rusesc, cunoscut și ca 'Ursul Energetic' sau 'Libelula', printre alte denumiri, a desfășurat o serie de atacuri cibernetice începute cel puțin din septembrie, au precizat, într-un comunicat comun, Biroul Federal de Investigație (FBI) și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură de Securitate (CISA), fără a preciza ce rețele au fost atacate, scrie Agerpres.

Huawei angajează în România CITEȘTE ȘI Huawei angajează în România

"Până acum, FBI și CISA nu au informații care să indice că acest actor (o amenințare avansată persistentă) a perturbat intenționat vreo operațiune de aviație, educațională, electorală sau guvernamentală", au precizat agențiile.

Ele au adăugat că hackerii ar putea încerca să obțină acces la "viitoare operațiuni perturbatoare pentru a influența politici și acțiuni ale SUA" sau pentru a delegitima autorități locale.

Casa Albă a atras atenția asupra încercărilor de hacking din partea Chinei și Iranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
hackeri
rusia