Hackerii au atacat operatorul de transport în comun din Brașov

Hackerii au atacat operatorul de transport în comun din Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2023

Activitatea operatorului de transport în comun din Brașov - RATBV este afectată, în aceste zile, în urma unui atac cibernetic, produs asupra unui furnizor de sisteme informatice al societății, a transmis conducerea acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atacul, care nu a vizat direct RATBV, ci furnizorul de sisteme informatice și care a afectat și alte societăți de transport public din țară, a perturbat atât desfășurarea activităților de eliberare și încărcare a cardurilor de transport, cât și programarea vehiculelor pentru îndeplinirea planului de transport, scrie Agerpres.

TABEL Netflix a publicat primul raport detaliat privind performanța conținutului CITEȘTE ȘI TABEL Netflix a publicat primul raport detaliat privind performanța conținutului

"Incidentul produs zilele trecute (...) a impus luarea unor măsuri de eliminare a riscurilor specifice, fiind afectate parțial activitățile de ticketing și cele de programare și urmărire a vehiculelor aflate în circulație. Menționăm faptul că datele niciunui călător și ale niciunei firme colaboratoare nu au fost afectate de acest incident și îi asigurăm pe toți clienții ori partenerii RATBV că acțiunile întreprinse au dus la securizarea bazelor noastre de date. De la momentul producerii incidentului cibernetic, RATBV a depus toate eforturile pentru remedierea situației, angajații firmei lucrând în regim permanent, astfel că până la acest moment s-au înregistrat progrese semnificative pentru reluarea activităților perturbate", se arată într-un comunicat al operatorului de transport în comun.

Conform acestuia, "având în vedere complexitatea sistemelor informatice ale RATBV, repunerea acestora în funcțiune în condiții de maximă siguranță cibernetică este o activitate laborioasă, astfel încât este dificil de determinat cu precizie momentul finalizării procedurilor de remediere".

Pentru plata călătoriilor (simple sau abonament), utilizatorii sistemului de transport pot folosi aplicația 24Pay instalată pe telefonul mobil sau pot plăti călătoriile cu ajutorul cardurilor bancare la validatoarele dedicate (justificarea călătoriei nu necesită prezentarea chitanței la control). De asemenea, chioșcurile și automatele RATBV vând în continuare bilete de hârtie și unele titluri încărcate pe cardul de transport, precum portofel electronic. De asemenea, beneficiarii de gratuități la transportul public pot călători în baza documentelor justificative, a precizat conducerea RATBV.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
brasov