Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprenta

Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprenta
scris 9 apr 2020

Securizarea cu amprenta a telefoanelor, laptopurilor și a altor device-uri, nu este nici pe departe la fel de sigură cum cred majoritatea utilizatorilor.

Talos, divizia de cercetare din cadrul Cisco, a realizat un studiu care a vizat senzorii de amprente folosiți de unii dintre cei mai importanți producători de dispozitive mobile, printre care Apple, Samsung, Huawei și Microsoft.

Scopul studiului a fost să vadă cât de bine rezistă securizarea cu amprenta în fața hackerilor motivați, care au suficiente resurse la dispoziție, eventual susținuți de anumite guverne.

Producătorii de smartphone-uri cu Android vor fi obligați să suporte actualizarea în fundal a acestora CITEȘTE ȘI Producătorii de smartphone-uri cu Android vor fi obligați să suporte actualizarea în fundal a acestora

Astfel, folosind cele mai bune amprente false, cercetătorii au reușit să păcălească senzorii de amprente în 80% din cazuri. În medie, din 20 de încercări la un device, 17 au fost încununate cu succes.

Amprentele false au fost create cu mare atenție și precizie, pe parcursul mai multor luni - o activitate ce este la îndemâna hackerilor motivați, care atacă ținte precise - politicieni, oameni de afaceri etc.

Cele mai vulnerabile device-uri din cadrul studiului au fost cele din seria Huawei Honor 7 și Galaxy Note 9, al celor de la Samsung. Rata de succes a atacurilor în cazul acestora a fost de 100%.

Senzorii de amprente reprezintă o măsură bună de securitate pentru protejarea dispozitivelor de utilizatorii obișnuiți, care nu au mijloacele, cunoștințele tehnice și motivația de a întreprinde atacuri complexe, cu amprente false foarte bine realizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
amprente
hackeri
securitate