Hackerii chinezi au spart browser-ele Chrome, Edge și Safari

Hackerii chinezi au spart browser-ele Chrome, Edge și Safari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2019

Trei dintre browser-ele importante au fost sparte în cadrul unui concurs de hacking organizat în China.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

A doua ediție a TianfuCup, competiția de hacking organizată în China unde hackerii chinezi demonstrează noi modalități în care produsele software pot fi sparte, a avut loc în perioada 16-17 noiembrie la Chengdu.

Competiția a fost organizată de China după ce hackerilor chinezi le-a fost interzis să mai participe la concursurile internaționale.

Hackerii chinezi era printre cei mai buni la acest gen de competiții, câștigând ani la rând primele locuri la Pwn2Own, cea mai prestigioasă competiție de hacking.

Instagram ascunde like-urile în toată lumea CITEȘTE ȘI Instagram ascunde like-urile în toată lumea

Aceștia au reușit să spargă browser-ul Microsoft Edge de trei ori, Chrome de două ori și Safari o dată. Toate demonstrațiile au fost realizate pe căi noi, care nu au mai fost folosite până acum, scopul competiției fiind descoperirea unor vulnerabilități noi în produsele software.

Browser-ele web nu au fost singurele aplicații care au căzut victimă hackerilor chineze. Au mai fost sparte în cadrul aceleiași competiții și suita Office 365 a celor de la Microsoft și Adobe PDF Reader.

Însă, ținta cea mai ușoară pentru hackeri în cele două zile s-a dovedit a fi router-ul DIR-878, de la D-Link. Acesta a fost spart de nu mai puțin de șapte ori.

viewscnt
Afla mai multe despre
hacking
china
edge
chrome
safari