Hewlett-Packard obține despăgubiri de 3 miliarde de dolari într-un proces cu Oracle

Hewlett-Packard obține despăgubiri de 3 miliarde de dolari într-un proces cu Oracle
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2016

Hewlett-Packard (HP) a obținut joi despăgubiri în valoare de 3 miliarde de dolari într-un proces cu Oracle, care s-a retras dintr-un acord de asistență pentru servere ale HP, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

HP, care s-a scindat în două companii de la intentarea procesului, a susținut că Oracle nu respectat acordul de asistență pentru servele HP care foloseau gama de cipuri Itanium de la Intel, scrie News.ro.

Decizia de joi a tribunalului este a doua în favoarea Hewlett-Packard, dar Oracle a anunțat că va contesta ambele hotărâri.

”Două procese ne-au demonstrat clar că cipurile Itanium se apropiau de sfârșitul ciclului de viață. HP știa acest lucru și a ascuns în mod activ acest fapt în fața clienților”, a declarat șeful juridicat al Oracle, Dorian Daley.

În luna mai, Oracle a mai pierdut un proces, cu grupul Alphabet. Google, parte a Alphabet, a câștigat un proces în care Oracle îi cerea 9 miliarde de dolari pentru drepturi de proprietate asupra unei părți din sistemul de operare Android, ceea ce a reprezentat o veste bună pentru programatorii care scriu aplicații care funcționează fără licență pe diferite platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
hewlett-packard
oracle