HTC va lansa un nou smartphone compatibil cu tehnologia blockchain

HTC va lansa un nou smartphone compatibil cu tehnologia blockchain
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mai 2019

HTC pregătește pentru anul acesta un al doilea smartphone bazat pe blockchain, care va fi mai ieftin și va oferi o funcționalitate mai bună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Urmașul lui Exodus 1 se va numi Exodus 1s și va costa între 250 și 300 de dolari, conform oficialilor companiei. Acesta va fi disponibil la finalul celui de-al treilea trimestru al anului.

Spre deosebire de primul model, Exodus 1s va funcționa ca un nod complet de blockchain - telefonul va participa la rețea, validând și transmițând mai departe tranzacțiile cu monede virtuale.

Nu va putea fi în schimb folosit pentru a mina criptomonede și oricum acest proces ar fi fost unul cu un mare impact negativ asupra autonomiei telefonului.

Un hacker chinez, inculpat în SUA pentru piratarea datelor a 78 milioane de clienți ai unei companii de asigurări de sănătate CITEȘTE ȘI Un hacker chinez, inculpat în SUA pentru piratarea datelor a 78 milioane de clienți ai unei companii de asigurări de sănătate

Oficialii HTC spun că este posibil ca pe viitor o versiune compresată de registrului Bitcoin, care în prezent a ajuns la 200 GB, să fie stocată local, în memoria internă a smartphone-ului. Pentru moment, stocarea registrului se va face pe un card de memorie.

Facilitățile noului model vor fi implementate la momentul lansării acestuia și pe versiunea de anul trecut, Exodus 1, care, la fel, va trebui să stocheze registrul Bitcoin pe cardul de memorie.

Oficialii companiei le recomandă utilizatorilor să folosească mai mult pe wireless telefonul, din cauza traficului mare care se va face pentru validarea și retransmiterea operațiunilor. Utilizatorii trebuie să se aștepte și la o autonomie mai mică decât a unui smartphone normal - din aceeași cauză.

La fel ca modelul de anul trecut Exodus 1s va suporta portofelul de monede virtuale Zion, care poate fi folosit pentru Bitcoin, Ether, Litecoin, ERC-20 și ERC-721.

Specificațiile tehnice ale smartphone-ului pe care HTC speră să-l vândă celor curioși cu privire la monedele virtuale nu sunt deocamdată cunoscute.

viewscnt
Afla mai multe despre
htc
smartphone
blockchain
criptomonede