Huawei a livrat peste 200 de milioane de smartphone-uri în 2018

Huawei a livrat peste 200 de milioane de smartphone-uri în 2018
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 dec 2018

Producătorul chinez Huawei a anunțat că a livrat deja în acest an peste 200 de milioane de smartphone-uri la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mulțumiți peste măsură de cum au mers lucrurile până acum pe piața smartphone-urilor, cei de la Huawei nu au mai așteptat sfârșitul anului pentru a face publice datele privind vânzările.

Compania chinezească a anunțat că a livrat până acum în acest an peste 200 de milioane de smartphone-uri, fără a include și ultimele săptămâni din 2018.

Anul care tocmai se încheie a fost unul excelent pe partea de smartphone-uri pentru Huawei, care anul trecut livrase 153 de milioane de terminale.

Cele două serii de flagship-uri de anul acesta, P20 și Mate 20, sunt responsabile parțial de succes, cu 16 milioane respectiv 5 milioane de unități livrate (Mate 20 a fost lansat în toamnă, spre deosebire de P20 care este disponibil din primăvară).

Trump analizează interzicerea, în următoarele zile, a achizițiilor de echipamente produse de Huawei și ZTE CITEȘTE ȘI Trump analizează interzicerea, în următoarele zile, a achizițiilor de echipamente produse de Huawei și ZTE

Însă greul a fost dus de seriile de smartphone-uri din gamele inferioare, precum Nova și Honor. Numai din seria Nova s-au livrat peste 65 de milioane de smartphone-uri.

Va fi interesant de văzut cum va evolua Huawei pe piața smartphone-urilor și dacă neîncrederea în bradul chinez, care a crescut exponențial anul acesta în vest, va afecta și vânzările de smartphone-uri.

Din Statele Unite și până în Europa, un număr în continuă creștere de țări își exprimă rezervele și chiar iau măsuri pentru a preveni ca echipamentele Huawei să fie integrate în rețelele de comunicații.

Motivul neîncrederii vine din legăturile strânse pe care conducătorii companiei le au cu șefii regimului aflat la conducere în China. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone