Huawei a livrat peste 34 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului

Huawei a livrat peste 34 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2017

În primul trimestru din 2017 Huawei a livrat 34,55 de milioane de smartphone-uri, în creștere cu 21,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifrele oficiale sunt susținute de un studiu IDC care arată că producătorul chinez a ajuns la o cotă de piață de 9.8% din piața smartphone-urilor, menținându-se pe locul 3, după Samsung și Apple.

În 32 de țări Huawei a reușit să-și dubleze creșterea anuală, în timp ce în alte 52 de țări creșterea a fost de 50%. Celei mai importante regiuni sunt China, unde creșterile au fost de 20 de procente și Europa unde s-a crescut cu 15%.

Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale CITEȘTE ȘI Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale

Parte a succesului companiei este pusă pe seama vânzărilor bune a smartphone-urilor de top, precum modelele P9 și Mate P9. De altfel, vânzările smartphone-urilor Huawei din clasa superioară și de mijloc au crescut în ultimul an cu 11%.

Pe zona high-end, acolo unde orice producător de smartphone-uri speră să aibă succes pentru că marja de profit este mai mare, Huawei a ajuns în luna februarie a acestui an la 9,7% cotă de piață – o cifră aflată în echilibru cu cota generală de 9.8% a companie.

Nu doar smartphone-urile merg bine pentru producătorul chinez. Huawei se laudă cu o creștere anuală de 70 de procente a numărului de tablete livrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
tablete