Huawei afirmă că deficitul de cipuri la nivel global este provocat parțial de sancțiunile SUA împotriva sa

Huawei afirmă că deficitul de cipuri la nivel global este provocat parțial de sancțiunile SUA împotriva sa
scris 13 apr 2021

Huawei a afirmat că sancțiunile Statelor Unite împotriva sa sunt, parțial, motivul deficitului de cipuri la nivel mondial, deficit care a fost și tema unei conferințe de la Casa Albă, transmite CNBC.

Eric Xu, președintele prin rotație al Huawei, a spus că sancțiunile impuse în ultimii doi ani de partea americană ”afectează industria globală a semiconductorilor” pentru că ”au perturbat relația de încredere din industrie”, scrie News.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

”Sancțiunile Statelor Unite sunt motivul principal pentru care acumularea de stocuri de manică de către companii majore din jurul lumii”, a spus Xu la summitul  pentru analiști organizat de Huawei.

Acesta a adăugat: ”Unii dintre ei nu au făcut niciodată stocuri de orice fel, dar din cauza sancțiunilor dețin acum stocuri pentru trei sau șase luni”.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Și Huawei a constituit stocuri de cipuri în încercarea de a se asigura că afacerile sale, axate pe echipamente pentru telecomunicații și electronice de consum, pot continua în mod normal.

Unele companii din alte industrii, cum ar fi sectorul auto, au fost nevoite să oprească temporar activitățile ca urmare a deficitului de cipuri.

Directori de companii auto și lideri din sectorul tehnologiei au participat luni la o întâlnire online cu președintele american Joe Biden.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Statele Unite au sancționat Huawei pentru că ar crea porți de acces în ecghipamentele sale pentru spionaj în favoarea Beijingului.

În 2019, Huawei a fost inclusă pe o listă neagră de companii, numită Lista de Entități, care interzice companiilor americane să exporte anumite tehnologii către grupul chinez.

Huawei neagă acuzațiile americane.

Xu a spus că nu se așteaptă ca administrația Biden să schimbe regulile prea curând, iar compania investește în noi domenii, cum ar fi îngrijirea sănătății, agricultura și automobilele electrice, pentru a atenua impactul sancțiunilor SUA.

Programul Rabla electrocasnice, oprit înainte de lansare, a fost deja modificat. Noi valori de vouchere CITEȘTE ȘI Programul Rabla electrocasnice, oprit înainte de lansare, a fost deja modificat. Noi valori de vouchere

Huawei a anunțat luni că intenționează să investească 1 miliard de dolari în conducere autonomă și cercetarea și dezvoltarea vehiculelor electrice, dorind să concureze cu Tesla, Apple, Nio și Xiaomi.

Xu a spus că tehnologia sa de conducere autonomă o depășește deja pe cea a Tesla, permițând conducerea fără intervențșia șoferului pe o distanță de peste 1.000 de kilometri. Vehiculele Tesla pot face acest lucru pe o distanță de peste 800 de kilometri, iar șoferii trebuie să țină mâinile pe volan.

Huawei se va asocia inițial cu trei producători auto pentru automobile autonome, BAIC Group, Chongqing Changan Automobile și Guangzhou Automobile Group.

Logo-ul Huawei va fi plasat probabil pe mașini, la fel ca logo-ul Intel pe unele computere.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
cipuri