Microsoft cumpără firma de inteligență artificială Nuance Communications, pentru 16 miliarde de dolari în numerar

Microsoft cumpără firma de inteligență artificială Nuance Communications, pentru 16 miliarde de dolari în numerar
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2021

Microsoft a anunțat că va cumpăra firma de inteligență artificială și de tehnologie a vorbirii Nuance Communications, pentru circa 16 miliarde de dolari în numerar, în cadrul dezvoltării strategiei sale cloud pentru sănătate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul are loc în timp ce ambele companii, care în 2019 au format un parteneriat pentru a automatiza activități administrative precum documentarea, profită de pe urma dezvoltării puternice a serviciilor de telemedicină, consultațiile medicale transferându-se online în timpul pandemiei de Covid-19, scrie News.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

”Nuance oferă partea de inteligență artificială la livrarea serviciilor de îngrijire a sănătații”, a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, adăugând că ”Inteligența artificială este cea mai importantă prioritate, iar îngrijirea sănătății este cea mai urgentă aplicație”.

Oferta Microsoft, de 56 de dolari pe acțiune, este cu 22,86% mai mare față de cotația consemnată de titlurile Nuance la închiderea tranzacțiilor de vineri.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Nuance, cunoscută pentru lansarea sistemului de asistență Siri al Apple,  și-a dublat soluțiile inteligente pentru sectorul sănătății, inclusiv recunoașterea vorbirii clinice, transcrierile medicale și soluțiile de imagistică medicală.

Cu operațiuni în 28 de țări, Nuance, cu sediul în Burlington, Massachusetts, a raportat venituri de 1,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Microsoft a mai cumpărat recent compania de jocuri ZeniMax Media, pentru 7,5 miliarde de dolari și au mai existat informații legate de intenția de achiziție a platformei de mesagerie Discord, care prmite realizarea de evenimente audio în direct.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
nuance communications