Huawei își va face fabrică de cipuri în Shanghai

Huawei își va face fabrică de cipuri în Shanghai
scris 2 nov 2020

Aflat în mare dificultate din cauza embargourilor americane, producătorul chinez Huawei a prezentat planuri pentru o fabrică care ar putea să-i garanteze autonomia în ceea ce privește dezvoltarea cipurilor.

Huawei a anunțat că va construi o fabrică de cipuri în Shanghai prin care va dezvolta resurse pentru diviziile sale, inclusiv cea telecom, fără a folosi tehnologii americane.

Fabrica va fi operată Shanghai IC R&D Center, companie cu expertiză în domeniul cipurilor, susținută de autoritățile locale.

Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franța, din cauza carantinei pentru noul coronavirus CITEȘTE ȘI Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franța, din cauza carantinei pentru noul coronavirus

Experții consideră că această fabrică va juca un rol crucial în supraviețuirea pe termen lung a Huawei, care nu are experiență în dezvoltarea cipurilor, bazându-se până acum pe ceea ce primea de la partenerii americani.

În prima fază, viitoarea fabrică va experimenta cu cipuri pe 45 de nanometrii. Aceste cipuri folosesc o tehnologie veche de 15 ani, aflată mult în urma celei actuale.

În a doua fază, care ar trebui să înceapă până la finele anului viitor, se va trece la procesul pe 28 nanometrii, mai puțin vechi dar tot departe de nivelul actualul.

Pe baza acestor cipuri, Huawei va putea dezvolta televizoare smart și alte dispozitive de IoT.

În a treia etapă, care are ca țintă 2022, aici se vor produce cipuri pe 20 nanometri. Acestea pot fi folosite în cadrul echipamentelor telecom, acolo unde Huawei suferă cel mai tare din cauza sancțiunilor.

Statele Unite au impus embargou celor de la Huawei în luna mai, embargou care a fost înăsprit mai apoi în luna august.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
fabrică
cipuri
shanghai