Huawei lansează o tabletă cu 5G care poate fi încărcată wireless

Huawei lansează o tabletă cu 5G care poate fi încărcată wireless
scris 25 feb 2020

MatePad Pro 5G este o versiune cu 5G a unei tablete lansate anul trecut în China, care seamănă cu iPad Pro și este lipsită de aplicațiile Google

Vrând nevrând, comparațiile și legăturile cu tehnologiile americane, la care Huawei nu mai are acces, sunt inevitabile. Producătorul chinez nu s-a ferit să se inspire de la Apple când a desenat noua tabletă.

Aceeași legătură (sau lipsă a ei) este evidentă și pe partea software. Dispozitivul, la fel ca și altele dinaintea lui, este lipsit de serviciile și aplicațiile Google.

VIDEO Huawei lansează cea mai nouă versiune a telefonului său pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei lansează cea mai nouă versiune a telefonului său pliabil

Dincolo de asta, MatePad Pro 5G are câțiva ași în mânecă care o fac o opțiune destul de interesantă, în frunte cu încărcarea wireless - Huawei susține că este prima tabletă care poate fi încărcată fără fire.

În fapt, transferul de energie wireless funcționează în ambele direcții, astfel că tableta poate fi folosită și pentru a încărca alte dispozitive.

Încărcarea wireless a tabletei se face cu 27W. La rândul ei, aceasta poate încărca un telefon, o pereche de căști sau o tastatură wireless (pe rând) cu 7,5W.

MatePad Pro 5G poate clona ecranul telefoanelor Huawei pe propriul ecran de 10,8 inch. Prin NFC, se pot trimite mesaje de pe tabletă și se pot transfera fișiere între cele două dispozitive.

MatePad Pro 5G va fi disponibilă din luna iunie în două versiuni: 8GB RAM cu 256GB stocare (799 euro) și 8GB RAM cu 512GB stocare (949 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
tableta
5g