Huawei mută în războiul cu Statele Unite

Huawei mută în războiul cu Statele Unite
scris 2 iun 2019

Huawei a decis să limiteze contactele și comunicările dintre angajații de origine chineză și americani, în ceea ce pare a fi o demonstrație folositoare în instanță.

Șefii companiei le-au impus angajaților de origine chineză să renunțe la orice contacte și întâlniri programate cu partenerii americani.

Mai mult, Huawei a trimis acasă toți angajații de origine americană care lucrau în centrele de cercetare și dezvoltare din Shenzhen.

Aceleași limitări sunt acum valabile și între proprii angajați ai companiei - angajații chinezi nu mai au voie să intre în legătură cu angajații americani.

Angajații companiei nu le mai este acum permis nici să discute pe teme legate de tehnologie cu persoanele de origine americană care vizitează sediile Huawei.

Oficialii companiei spun că iau aceste măsuri pentru a se asigura că sunt “de partea corectă a legii”.

Huawei a fost reprimită în SD Association CITEȘTE ȘI Huawei a fost reprimită în SD Association

Luna trecută, Huawei, împreună cu 68 dintre partenerii săi, au fost trecuți de administrația americană pe lista neagră a companiilor care reprezintă un pericol la adresa securității naționale. Companiile americane au nevoie de aprobări speciale pentru a dezvolta relații cu companiile care se regăsesc pe această listă.

Deja Huawei nu mai are acces la versiunile modificate de Android și la aplicațiile Google și nici la tehnologiile ARM pe care compania chineză le folosea pentru a-și produce propriile procesoare.

Recent, Huawei a anunțat că va ataca în instanță noua lege pentru ca aceasta să fie declarată neconstituțională.

Toate măsurile privind proprii angajați ar putea reprezenta o demonstrație în acest sens, prin care Huawei să arate cum noua lege limitează drepturile fundamentale ale angajaților săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
statele unite
angajati