Facebook, obligată în SUA să ofere acționarilor informații despre modul în care gestionează datele utilizatorilor

Facebook, obligată în SUA să ofere acționarilor informații despre modul în care gestionează datele utilizatorilor
scris 1 iun 2019

Un judecător american a ordonat Facebook să pună la dispoziția acționarilor emailurile și alte date legate de modul în care gestionează datele private ale utilizatorilor, după ce datele a circa 87 de milioane de utilizatori au fost accesate de firma britanică de consultanță politică Cambridge Analytica, transmite Reuters.

Judecătorul a spus că acționarii au demonstrat cu credibilitate că membrii board-ului Facebook s-ar putea să fi făcut greșeli în legătură cu încălcarea confidențialității datelor, scrie News.ro

Acesta a subliniat că Facebook era în 2015, la momentul în care a avut loc scurgerea de informații către Cambridge Analytica, sub incidența unui acord cu Comisia Federală pentru Comerț potrivit căruia ar fi trebuit să întărească măsurile de protejare a datelor.

Google a adus în România Market Finder, instrumentul dedicat IMM-urilor care vor să-și extindă afacerile în străinătate CITEȘTE ȘI Google a adus în România Market Finder, instrumentul dedicat IMM-urilor care vor să-și extindă afacerile în străinătate

Facebook și avocații săi nu au răspuns imediat solicitărilor de informații. Avocații acționarilor nu au răspuns nici ei unor solicitări similare.

Acuzațiile legate de utilizarea incorectă a datelor utilizatorilor Facebook de către firma Cambridge Analytic, angajată pentru campania prezidențială a lui Donald Trump din 2-16, a dus la o serie de investigații din partea autorităților de reglementare din Statele Unite și Europa. Cazul a fost descoperit în martie 2018, iar ulterior firma Cambridge Analytica a fost închisă.

Acționarii au dat în judecată Facebook în septembrie, pentru a obține date legate de Cambridge Analytica și alte cazuri de compromitere a datelor, iar în funcție de ce vor constata ar putea da în judecată directori ai companiei, într-un așa-numit proces al instrumentelor financiare derivate.

Totuși, decizia judecătorului nu afirmă că directorii au făcut fapte ilegale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date utilizatori